Google sází na duševní zdraví

Společnost Google se více zaměřila na emoční zdraví svých zaměstnanců. Tvrdí dokonce, že dušení pohoda je nejdůležitějším předpokladem toho, aby její zaměstnanci byli „nejzdravějšími a nejšťastnějšími zaměstnanci na planetě“.

Na největší evropské konferenci věnované odměňování Employee Benefits Live v Londýně to uvedla manažerka projektu s názvem Optimize your life Oli Husemeyerová. Tento projekt pomáhá zaměstnancům Googlu posilovat jejich emoční odolnost, nabízí podporu v obtížných životních situacích a zajišťuje manažerům potřebné zdroje, aby tuto podporu mohli poskytovat.

Program byl spuštěn v roce 2010 jako rozšíření nového programu péče o zdraví všech 26 tisíc zaměstnanců Googlu v 60 zemích světa. Ten má nyní tři klíčové části – emoční zdraví, fyzické zdraví a finanční zdraví.

Program emočního zdraví zahrnuje asistenční program, life koučink, lekce hlubokého spánku, mozková cvičení, podpůrné skupiny či relaxační křesla, na kterých mohou zaměstnanci v kancelářích trávit 20-30minutové přestávky. Zaměstnanci navíc mohou věnovat svou dovolenou kolegům, kteří potřebují být delší čas mimo pracoviště. Společnost tím chce posílit rodinnou a přátelskou atmosféru.

-kk-

Zdroj: Employee Benefits - britský portál věnovaný zaměstnaneckým výhodám
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employee Benefits