I ze špatné práce můžete těžit

Je dobře známé, že když si najdeme práci, která nás skutečně osloví, stáváme se z části jejím reprezentantem a práce samotná se postupně přetváří na součást naší osobnosti. Ne nadarmo je v západních ekonomikách zavedený systém rotující funkce, kdy se vrcholoví manažeři po jisté době střídají na jednom místě. Právě tento jev poskytuje dostatečný prostor pro otázku, kde je ta hranice, kdy se z člověka stává pracovník.

Než se rozhodne, zda jsme více člověkem nebo pracovníkem, uběhnou roky, během kterých můžeme pozorovat určité změny v chování, nebo se nemusí stát vůbec nic. Šikovný člověk si ale ze všeho umí vytěžit co nejvíc a prospět tím jak soukromému, tak i pracovnímu životu.

V každém člověku převažují vlastnosti a schopnosti spojené s jeho prací. Člověk je nosí všude sebou, neztrácejí se při odchodu z kanceláře. Hodně jej ovlivňuje sociální situace a rodina, v práci se vždy snažíme všechno skloubit.

Abychom byli v práci opravdu spokojení, měli bychom se naučit využívat všechny své možnosti a naopak možnosti, které nám nabízí pracovní prostředí. I když nejste v práci spokojeni, můžete v ní najít výhody, ze kterých se dá těžit. Nejhorší je jen přežívat a čekat na lepší šanci.

-pk-

Zdroj: HR Web.sk - Internetový týdeník o kariéře, lidských zdrojích a řízení.
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Web.sk