Jak přežít vyhazov

David Pottruck radí, jak se vypořádat se ztrátou místa.

Vyhněte se obviňování

Bude vás to svádět “praštit dveřmi”, zlášť pokud cítíte, že vyhazov byl “nezasloužený”. Snažte se tomuto nutkání odolat. Lépe je situaci nejprve strávit a zvážit, co se stalo, proč a pak případně reagovat. Tím, že na někoho ukážete, si v očích ostatních přihoršíte a sobě příliš neulevíte.

Jděte dál

Vyhazov přirozeně bolí. Je ale třeba jít dál a “nechat to plavat”. Smutnění je v pořádku, ale dovolte si jen krátkou periodu. Tato situace může být dobrou příležitostí pro nabití baterií. Je ale třeba opatrného dávkování. Pokud jím strávíte příliš času, můžete se nakonec cítit hůře než na začátku.

Jít jinou cestou

Je prý časté, že se lidé snaží spasit se tím, že si hledají stejnou nebo podobnou práci/pozici. To, že jste o místo přišli, vám svým způsobem dává příležitost začít někde jinde a lépe. Zkuste popřemýšlet o možnostech, které máte a o kterých jste doposud neuvažovali. Nesnažte se vrátit přesně tam, kde jste byli jen proto, že byste to měli snažší.

Pro profesionála, zvlášť pro někoho, kdo míval velkou manažerskou zodpovědnost, může být velice devastující zjištění, že v současnosti nemá kontrolu nad svou kariérou. To ale může být svým způsobem dobrá věc, záleží na úhlu pohledu. Zkuste nechat věci volně plynout a uvolněně se zapojit znovu do života.

-av-
Zdroj: Fast Company - portál předního amerického magazínu pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Fast Company