Jak psát CV, když jste měli jen jednoho zaměstnavatele?

Pokud jste celou svoji kariéru pracovali jen pro jednoho zaměstnavatele může být napsání CV, které by zaujalo, nesnadným úkolem. Zde je několik tipů, jak na to:

- Ukažte pokrok. Pokud jste byli konzistentně povyšováni, uveďte data povýšení a přesné titulování a vysvětlení pozic. Pokud jste ve stávající pozici zůstali více než čtyři roky, radí odborníci data neuvádět. Vyhnete se tak debatám, proč jste nebyli povyšováni. Pro každou pozici také uveďte významné projekty a zodpovědnosti.

- Ukažte přizpůsobivost. Vykreslete měnící se potřeby vašeho zaměstnavatele a to, jak jste se jim museli přizpůsobit. Přestože jste pracovali pro jednu firmu neznamená to, že jste dělali dvacet let to samé. Z vašeho CV by mělo být jasné, že jste se pohybovali (pokud ano) v různých pozicích a že jste schopni se přizpůsobit různým manažerům a spolupracovníkům.

- Využívejte čísla. Kvantifikujte své výsledky. Zmiňte například, kolik prostředků jste pro svou firmu vygenerovali atp. Pokud nemáte k dispozici přesná čísla, pokuste se o co nejpřesnější odhady.

- Dělejte podskupiny. Pokud jste pracovali ve stejné pozici, vyhnete se tak dlouhému seznamu odrážek. Vaše CV bude čtivější a vzbudí dojem větší variability.

- Oživte své CV. Máte-li pocit, že je váš životopis hodně strohý, zkuste se zmínit o aktivitách, které nebyly přímo pracovním poměrem, mají ale hodnotu co do interakce s jinými lidmi a získání cenných zkušeností. Může to být například členství v profesionálních organizacích a jiné civilní aktivity.

-av-
Zdroj: Career Journal - portál amerického listu Wall Street Journal zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Career Journal