Jak se chovat v kanceláři

Následujících devět bodů vám může pomoci v tom, jak se nejlépe chovat a orientovat v pracovním kolektivu.
1. *Buďte ke každému milí*. Vybudujete si tak základ pro dobrý vztah k lidem kolem vás. Jestliže se budete chovat opačně, vytvoříte si na pracovišti mnoho nepřátel, kteří vám budou život na pracovišti znepříjemňovat.
2. *Buďte členem týmu*. Buďte tím, kdo pomáhá druhým v dosahování jejich cílů.
3. *Nezoufejte si a neztěžujte si*. Získejte si pověst toho, kdo umí řešit problémy. Když přijde problém, každý si umí stěžovat. Jen skutečně kvalitní zaměstnanci mu však dovedou předejít nebo jej následně vyřešit.
4. *Snažte se být vidět*. Jen jestliže se nebude schovávat a budete chtít řešit obtížné problémy a situace, budou si vás ostatní vážit jako hodnotného spolupracovníka.
5. *Pomáhejte svému nadřízenému k úspěchu*. Tato činnost je součástí vašeho zapojení do kolektivu. Je to pro vás zároveň velmi výhodné, neboť váš nadřízený je tím, kdo rozhoduje o vašem profesním postupu.
6. *Buďte k druhým loajální*. Vaši spolupracovníci vás podpoří, jestliže vy budete podporovat je. Stejně tak budou loajální oni k vám, pakliže budete vy k nim.
7. *Buďte dobří v tom, co děláte*. Snažte se dělat vše v čas a s plným nasazením. Pro vaši úspěšnou kariéru je potřeba odvádět dobrou práci.
8. *Dejte si pozor na své způsoby*. Buďte slušní. Nesnažte se být sarkastičtí a srážet druhé kolem vás.
9. *Pomáhejte druhým v tom, aby vypadali dobře*. Lidé vás budou podporovat v případě, kdy cítí, že se snažíte o to, aby vypadali dobře. Dávejte druhým dobrou zpětnou vazbu.
–kh-
Zdroj: Occupational Hazards - bezpečnost práce a ergonomie ve firemních programech, legislativa, řízení, zdraví
Zobrazit přehled článků ze zdroje Occupational Hazards