Jak se prokousat náročným dnem

Každé povolání má dny, kdy potřebujete určité rozptýlení, abyste „přežili“, aniž byste svoji frustraci vybíjeli na bezbranné klávesnici. Zde je několik tipů, jak na to:  

- Hýčkejte se. Když si čas od času dopřejte nějaký ten malý luxus, pomůže vám to uvolnit se a vrátit se  zpět do hektického dne. Například v kancelářích firmy Sosauce.com si mohou lidé dopřát patnáctiminutovou švédskou a shiatsu masáž.

- Čtyřnozí miláčci. Pro některé pracovníky je čas strávený se čtyřnohými mazlíčky způsob, jak přežít dlouhý pracovní den. Polední pauza strávená na procházce se psem, když je to možné, může dobře dobít baterie.

- Buďte pozitivní. Jen proto, že máte špatný den, neznamenáte to, že byste měli být negativní. Snažte se vidět světlejší stránky daného dne nebo vašeho života, můžete tak změnit svůj postoj.  

Pracovníci se zjevně  nedrží žádných šablon, jak relaxovat. Zde je vzorek nápadů, jak vidět světlo na konci tunelu:

 

-     Karen má na počítači nastavené humorné pozadí.

-     Protože Lisa vstává denně v půl páté ráno, aby otevřela svou restauraci, má v práci matraci a kolem poledne si na půl hodinky zdřímne.

-     Lauricie dělí svůj den do půlhodinových bloků, aby lépe zvládala úkoly. Každou půlhodinu udělá něco, čím se rozptýlí. Třeba zalije květiny, nebo se protáhne.

-     Tom si od svých povinností ředitele marketingu odpočine během odpolední přestávky, kterou tráví plaváním.

 

-av-
Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder