Jak si udržet uvolněný tým

Smyslem udržování uvolněného týmu není zábava, ale zachování soustředění. Manažeři, kteří se v současné době potýkají s problémy, jako je omezování zdrojů, tvrdší konkurence a rostoucí požadavky zákazníků, by proto měli na uvolnění členů svých týmů pracovat.

- Podporujte kamarádství. Přátelství na pracovištích vzniká spontánně, manažeři je však mohou podporovat spojováním lidí do skupin tak, aby se jejich talenty navzájem doplňovaly.

- Buďte osobní. Měli byste znát své lidi a jejich schopnosti. Tajemstvím udržení uvolněné týmové atmosféry je důvěra v jejich schopnost dosahovat dobrých výkonů. Věřte zaměstnancům, že znají své úkoly a zvládnou je.

- Koučujte. Umění managementu spočívá v tom, rozmístit správné lidi na správná místa, aby mohli uspět. Dobří manažeři proto věnují čas koučování svých lidí. Dokáží-li vytvořit dobrý vztah se zaměstnanci, mohou lépe spolupracovat.

-kk-

Zdroj: Harvard Business Review - zpravodajský portál vydavatelství přední americké obchodní školy Harvard Business School
Zobrazit přehled článků ze zdroje Harvard Business Review