Jak si vyjednat pružnou pracovní dobu

Rozvoj práce na počítači a komunikace umožnil práci z domova. Pokud máte dovednosti, které váš zaměstnavatel potřebuje, můžete využít šance a vyjednat si flexibilní práci. Pozice s pružnou pracovní dobou nenajdete v novinách, ale můžete si ji domluvit se svým zaměstnavatelem. Článek nabízí rady, aby toto vyjednávání dopadlo úspěšně.
* Nejdříve si musíte ujasnit, co přesně vlastně chcete. Zda chcete pružnou celou pracovní dobu nebo jen její část, chcete svobodu v rozhodování kde a kdy pracovat atd.
* Předvídejte, co vaše společnost potřebuje. Můžete předvídat i námitky a připravit se na ně. Pokud se ale vaše práce nehodí pro pružné uspořádání, těžko ho můžete vyjednat. Důležitý při vyjednávání bude způsob, jakým zaměstnavatel zhodnotí vaši produktivitu, když vás nebude mít na očích.
* Podporuje váš management pružnou pracovní dobu? Pokud si vaše společnost necení rodiny a nemá již politiku pružné pracovní doby, bude vyjednávání těžší, ne-li nemožné.
* Neodkrývejte své karty příliš brzy, zvláště když vás firma teprve přijímá. Vyjednávat o flexibilní práci můžete začít, až když budete mít pozici jistou. A neciťte se provinile, když o ni žádáte.
-ba-
Zdroj: Wetfeet.com - americký portál s nabídkami zaměstnání a informacemi o trhu práce
Zobrazit přehled článků ze zdroje Wetfeet.com