Jak snížit náklady na zaměstnance (nejen) v malé firmě

Řada malých firem bojuje s vysokými náklady na zaměstnance. Článek radí, jak tyto náklady snížit a zároveň zachovat úspěšný růst firmy.

- Zrušte přesčasy. Platby za přesčasy mohou být těžkým břemenem. Čtěte proto níže, jak se vyhnout nutnosti práce přesčas.

- Najměte dočasnou výpomoc. Pro malé firmy je běžné a ekonomické přijímat brigádníky na omezenou dobu, kdy více vyrábějí, v létě, na konci roku apod.

- Zefektivněte své procesy. Nemusíte vždy znovu „vynalézat kolo“ se začátkem každého nového projektu. Snižte náklady tím, že budete mít standardizované procesy práce.

- Používejte technologie. Počítače a další vybavení dokáží zautomatizovat mnoho úkolů, které nepotřebují lidskou ruku a zbytečně zaměstnance zatěžují.

- Přijímejte správné lidi na správná místa. Nábor nejlepších uchazečů pro konkrétní pracovní pozice nejen sníží náklady na zaměstnance, ale také posílí produktivitu a efektivitu práce.

- Vzdělávejte zaměstnance. K větší produktivitě práce přispívá také vzdělávání. I malá firma si může dovolit zaplatit kurz nebo poslat zaměstnance na konferenci.

-kk-

Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com