Jak udělat dobrý dojem

První dojem je velice důležitý, protože může vydržet po celou dobu trvání příslušného vztahu. Pokud jste z prvního dojmu nervózní, držte se následujících sedmi rad.

- Oblečení. Oblečení je vidět již z dálky a během jednání s novým člověkem je nemůžete změnit. Ujistěte se proto vždy, že se oblékáte adekvátně konkrétní situaci a nevybočujete z obecně dobrého vkusu. Vždy mějte vytažené kalhoty.

- Hygiena. Osprchujte se, vyčistěte si zuby a oholte. Věnujte pozornost také svému dechu, který byste měli udržovat svěží. Pokud se hodně potíte, vezměte si s sebou deodorant.

- Chování. Při jídle se chovejte slušně a s respektem. Nedotýkejte se lokty stolu. Otevírejte druhým dveře a oslovujte je jejich formálními tituly.

- Mluva. Mluvte zřetelně a dobře artikulujte. Nikdy neprojevujte neuctivost. Měli byste mluvit dostatečně nahlas, aby vás slyšeli všichni, k nimž budete hovořit.

- Diskrétnost. Dobře se rozmyslete, co o sobě řeknete. Neodkrývejte příliš osobní věci a vyhýbejte se také konverzaci o náboženství nebo zdraví. Než začnete mluvit, pomyslete na následky.

- Humor. Pamatujte si, že každý má trochu jiný smysl pro humor. Snažte se proto vyhýbat vtipům, které byste nemohli pronést na rodinné večeři.

- Začněte a skončete úderně. Lidé si většinou zapamatují, jak jste přišli a pozdravili je a jak jste odešli. Pokud máte s tímto problém, cvičte si před zrcadlem zdvořilostní fráze, aby nezněly příliš uměle.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com