Jak vést různorodý tým

Ilustrační snímek

Rostoucí diverzita pracovní síly nutí vedoucí pracovníky, aby si osvojovali nové vůdcovské dovednosti. Co by tedy vaši manažeři měli vědět o diverzitě, aby mohli efektivně řídit své týmy? Podle serveru diversity-executive.com by se měli držet čtyř základních postupů:

Nesoudit

V první řadě je třeba vědět, že to, co jednomu připadá jako nelogické a nevhodné chování, může být pro druhého zcela normální. Učte se proto nesoudit ukvapeně.

Uznávat různé perspektivy

Žádný názor či pohled na věc by neměl být apriori považován za správný. Dejte svým lidem jasně a veřejně najevo, že chcete slyšet rozdílné názory. Naslouchejte a vyhodnocujte různé pohledy.

Rozsoudit povrchní neshody a stanovit společné normy

Rozdíly v chování diverzního týmu jsou nevyhnutelné. Pracujte proto s celým týmem, dohromady sdílejte své názory na to, jak byste měli pracovat a dohodněte se na společných pravidlech řešení obvyklých situací. Začít můžete u místa a času výkonu práce a samozřejmě u způsobů komunikace.

Přizpůsobit se

Svá sdělení členům týmu formulujte tak, aby to měl smysl pro každého jednotlivce. Mluvte jeho jazykem a používejte médium, které preferuje.

-kk-

Zdroj: Diversity Executive - portál amerického magazínu věnovaný řízení diverzity
Zobrazit přehled článků ze zdroje Diversity Executive