Kapesní atlas manažerů

Šéfové se, stejně jako ptáci, vyskytují v mnoha druzích. Autor článku proto sestavil jakýsi „atlas“, aby si zaměstnanci mohli právě toho svého šéfa správně zařadit a podle toho se k němu chovat. Zde je alespoň několik z nich:
* Krvesaj hektický. Zaměňuje aktivitu za produktivitu. Své podřízené přetěžuje, je přehnaně puntičkářský. Nesnáší lidi, kteří chodí do práce pozdě. Jeho kreativita je na bodu mrazu.
* Rýpal uječený. Vyznačuje se tím, že již po ránu častuje své podřízené sarkastickými poznámkami, přičemž nejhůře postiženi bývají ti služebně mladší. Neustále kritizuje, trvá na dodržování nesmyslných pravidel a velmi často dává najevo svou nadřazenost, například křikem.
* Lelek lekavý. Vyskytuje se téměř na všech pracovištích. Jeho oblíbenou činností je bezcílné bloumání od úkolu k úkolu. Nechá se snadno vyplašit, rád „maluje čerta na zeď“. Oblíbené rčení: „Já jsem vám to říkal!“
* Cholerik rudohlavý – chová se přesně jako kohout na svém smetišti. Zuby nehty brání svou pozici a aby ji ubránil, je schopen zaútočit snad i na svůj odraz v zrcadle. Rychle se rozčílí. Jeho oblíbeným rčením jsou nepublikovatelné výrazy.
* Mikrotenažer. Neustále nakukuje podřízeným přes rameno, nevěří, že dokáží zvládnout svou práci kvalitně. Oblíbené rčení: „Ukaž, já to radši udělám sám.“
* Chodící reklama na antidepresiva. Neustále s něčím nespokojen, tvrdí o sobě, že už se osvědčil dost, a že se nemusí dále rozvíjet. Bere prášky na nervy. Jeho nadřízení ho občas šikanují. Dá se mu hrát na city.
* Kříženec bílé vrány a holubice. Bystrý, ptá se svých podřízených na jejich názor, většinou má u svých podřízených respekt a nadřízení ho mají rádi. Ohrožený druh.
Zdroj: Vault.com - americký portál a online komunita zaměřená na rozvoj kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Vault.com