Když je 110 % příliš

V průběhu života se lidé učí vyniknout, aby dosáhli uznání. Pokud je chcete získat, měli byste být ochotni sem tam něco obětovat, ať už to znamená pracovat přes oběd, abyste dokončili projekt, nebo si přinést trochu práce domů. V jakém bodě je to ale příliš?

Znamení doby

V současnosti můžete díky technologii pracovat z pohodlí svého domova, auta nebo odjinud. Protože nejste s klientem a v kanceláři, vy i váš nadřízený si můžete myslet, že skutečně nepracujete. Na druhou stranu ale také nemůžete plně relaxovat. Dosažení dobrých výsledků je o tom udělat několik důležitých věcí dobře, nikoliv udělat více maličkostí.

Nedávný spor zaměstnanců s televizní sítí ABC, kdy zaměstnanci chtěli kompenzaci za sledování svých zařízení BlackBerry, když nebyli v kanceláři, sice nakonec skončil dohodou. Pracovníci ale měli pocit, že se od nich očekávalo obětování části svého volna, zatímco zaměstnavatel měl pocit, že s tím měli počítat. Takový konflikt je znamení, že když přijde na technologii, hranice mezi prací a domovem nejsou jasné jak pro zaměstnance tak pro zaměstnavatele.

Okrádáte se o život?

Technologie není jediným viníkem v boji práce versus klid domova, je jen nejnovější. Řada pracovníků neobětovává svůj osobní život kvůli e-mailu, prostě nemají na výběr. Na někoho naléhá velký pracovní tlak, například má velmi náročného nadřízeného, který zadává nerealistické termíny pro projekty nebo mají hodně práce. Nebo se prostě nemohou od práce odtrhnout.

Podle nedávné studie serveru CareerBuilder má až 50 % oslovených pracovníků-obchodníků tendence spojovat se s pracovištěm, když jsou na dovolené.  

-av-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder