Když pracovní nabídka zahrnuje neatraktivní povinnosti

Když se rozhodujete, zda je ta či ona práce opravdu pro vás, uvědomte si, že každá pozice obvykle zahrnuje nechtěné prvky. Pokud tyto tvoří okolo 10 – 15 %, radí odborníci pozici akceptovat. Zvlášť pokud, jako v citovaném případě, tyto povinnosti nebudou ve vašem pracovním schématu od začátku.

Za rok nebo dva se může hodně změnit, můžete například být povýšeni. Navíc můžete zatím demonstrovat své dovednosti a talent a objevit, kde jinde by vás zajímalo ve firmě pracovat a vyjednat si jiné pracovní podmínky, které pro vás budou zajímavé.

Každopádně hovořte o svých obavách otevřeně, popište, jak si představujete vývoj své kariéry a i to, že to nemusí být ve shodě se současnou představou firmy, která vám byla předložena. Je možné, že vaše upřímnost zapůsobí a místo i tak získáte.

Úspěch při této diskuzi vyžaduje otevřenost a čestné jednání. Pokud možno jednejte osobně, aby z vaší řeči těla bylo vidět, že o práci stojíte.

Je možné, že vás firma nepřijme. To ale může znamenat, že to pro vás není vhodný zaměstnavatel. Vy si zachováte sebeúctu a budete mít dobrý pocit, že jste jednali fér.

-av-
Zdroj: Career Journal - portál amerického listu Wall Street Journal zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Career Journal