Manažeři HR pochybují o svém vlivu

Manažeři lidských zdrojů prohlubují své vztahy s byznysem, neustále však cítí tlak spojený s globalizací, změnou firemních prostředí a válkou o talenty. Nedávný globální výzkum ukázal, že i když 98 procent manažerů HR tvoří součást vyššího manažerského týmu, pouze 58 procent se považuje za důležité členy. 40 procent si naopak myslí, že mají menší vliv než ostatní.

Výzkumu, který provedla mezinárodní společnost Resources Global Professionals, se zúčastnili manažeři lidských zdrojů z 12 zemí v Evropě, Severní Americe a Pacifické Asii. Za rovnocenného partnera nejvyššího vedení se pokládá 73 procent evropských manažerů HR. V Asii je to 63 procent a v Severní Americe 45 procent.

Podle 82 procent respondentů bude klíčovou otázkou HR následující dekády válka o talenty. Většina však dosud nemá strategii, jak v ní bojovat. 90 procent uvažuje o náboru externích zdrojů, 60 procent o hledání lidí „offshore“ a 59 procent by chtělo zvýšit produktivitu bez náboru. Úkolem HR v následujících letech bude strategická role za účelem zajištění správných lidí na správných místech a ve správnou dobu.

-kk-

Zdroj: Human Resources Leader - přední australský server pro odborníky na lidské zdroje
Zobrazit přehled článků ze zdroje Human Resources Leader