Mohou oddělení lidských zdrojů vytvářet hodnoty?

Jak mohou oddělení lidských zdrojů vytvářet hodnoty? Odpověď na tuto otázku závisí na tom, jaké společnosti se týká. V oblasti lidských zdrojů lze hodnot dosahovat například plynulejším vyřizováním úkolů, snižováním nákladů, vytvářením podmínek pro „samoobsluhu“ zaměstnanců a prostřednictvím outsourcingu. Článek popisuje příklad vytváření hodnot ve dvou společnostech.

Globální společnost **Citigroup** poskytující finanční služby má více než 270 000 zaměstnanců ve 100 zemích na světě. Firma se rozrostla díky akvizicím a fúzím, což mělo za následek nesouvislé fungování 22 samostatných HR systémů. Bylo proto nutné tyto systémy integrovat, eliminovat duplicitní nebo podobné funkce a přepracovat zaměstnanecké strategie a politiky ve firmě.

Společnost **AT&T** se sídlem v New Yorku dosáhla hodnot díky reorganizaci a outsourcingu mnoha HR funkcí. Mezi outsourcované funkce patří například administrativa, plán zaměstnaneckých výhod, podpora IT a zdravotnické programy. Cílem bylo především snížení nákladů. **AT&T** také začala poskytovat služby svým zaměstnancům přes Internet a zavedla centra služeb pro zaměstnance.
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com