Nejdůležitějším cílem pro rok 2008 je rovnováha

Síť on-line kariérních komunit Beyond.com provedla v rámci svých více než 15 000 sesterských stránek průzkum, v němž se ptala na profesionální cíle, kterých chtějí uživatelé dosáhnout v roce 2008.

57 procent z pětitisícovky dotázaných obchodních profesionálů uvedlo, že pro ně bude nejdůležitější udržení rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem. Pro 18 procent je prioritou dosažení lepšího vzdělání, pro 16 procent udržení dosavadní organizace a pro 10 procent zlepšení vztahů na pracovišti.

Článek shrnuje několik rad, jak v novém roce dosáhnout pracovních cílů.

- Využívejte příležitostí. Využívejte výhod benefitů pro vyrovnání pracovního a osobního života nabízených zaměstnavatelem a nebojte se přicházet s návrhy, co dalšího by vám mohlo pomoci k lepšímu plnění úkolů a zachování produktivity.

- Vytvořte realistickou strategii. Sestavte si detailní plán, který vám pomůže splnit a měřit cíle vytýčené na následující rok.

- Vhodně si nastavte laťku. Cíl, který vypadá již od začátku nereálně, se většinou nesplní. Namísto plánování, že nikdy nebudete pracovat o dovolené, si proto raději určete, že omezíte kontrolu e-mailů na 15 minut denně.

- Spolupracujte s lidmi, které znáte nejlépe. Získejte si podporu přátel a kolegů, kteří vám pomohou lépe se rozhodovat.

- Utvořte si denní připomínky. Zaznamenávejte své úspěchy a neúspěchy spolu s nápady na zlepšení. Tyto připomínky si můžete zadat do kalendáře na svém počítači. Nebojte se také osobních připomínek ostatních lidí.

-kk-
Zdroj: WorldatWork - portál globální asociace manažerů lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje WorldatWork