Není pracovní stůl jako pracovní stůl

Pracovní stůl by měl odpovídat pracovnímu stylu člověka a zároveň splňovat potřeby jeho práce. Nejprve se proto zamyslete, jak budete stůl využívat. Výběr podřiďte tomu, zda půjde většinou o práci s počítačem, papírování, schůzky s lidmi, práci doma nebo v malém prostoru. Jestliže jste kreativní typ, který při práci potřebuje hodně papírů a prostoru, bude váš stůl mít jiné parametry než by tomu bylo v případě skromného a pořádného člověka.

Zvažte, jaký materiál pro vás bude nejlepší. Velké popularitě se těší laminát, který se snadno udržuje a je odolnější než klasické dřevo nebo lepenka. Nejodolnější je však kov. Ten se hodí hlavně do prostředí, kde se pracuje s těžkými věcmi. Dřevo či lepenka pak působí nejelegantněji, nejsou však vhodné pro těžkou práci.

Kvalitu a životnost stolu poznáte nejčastěji podle konstrukce zásuvek. Měly by jít snadno a plně otevírat, i když budou plně zatížené. Všímejte si také rohů, které by se neměly nijak třepit.

Stůl by měl zajistit dostatek místa pro nohy. Pokud je vyroben přímo pro počítač, měla by podložka pod klávesnici být dostatečně vysoko, nejlépe nastavitelná. Chcete-li ulehčit svým zádům, která trpí dlouhým sezením, zvažte výběr pracovního stolu, u kterého se stojí.

-kk-
Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How