Neshody s manažerem nemusíte řešit výpovědí

Zaměstnanci mají vztahy s manažery různé. Může se ovšem stát, že se vztah změní, že najednou začne zaměstnanec mít pocit, že si s manažerem nerozumí, že mu manažer dělá naschvály a že ho dostatečně k práci nemotivuje.

Pokud je toto váš případ, pak vězte, že než se rozhodnete práci opustit, je třeba prozkoumat ještě několik dalších možností. Předně si musíte uvědomit, že svou kariéru si řídíte stále sami.

Uvědomte si, jaké máte postavení na oddělení a ve vašem týmu. Jak vás lidi berou, jak na ně působíte, chodí k vám pro rady, jste nejvíce zapojeni ve všech projektech? Tak proč byste měli odcházet? Naopak se do práce zakousněte a třeba se můžete pokusit získat křeslo manažera, se kterým vůbec nevycházíte.

Můžete se také zkusit spojit s jinými manažery. Nejdříve s nimi jen tak nezávazně probírat pracovní věci, pak se můžete přidat na nějaký ten oběd, pracovní večeři a uvidíte, kam situace povede.

Jestliže máte tu možnost, spojte se více se svými největšími zákazníky. Neříkáme, že máte jednat za manažerovými zády, ale udělejte se zkrátka skrze projekty, na kterých pracujete, více viditelnými.

Teprve, když budete mít všechny zpracované – kolegy, manažery a zákazníky, tak si sedněte s manažerem a vyříkejte si vše o vašem vztahu a o tom, jak si představujete vývoj situace. Jestliže jste si jisti ve svých schopnostech a možnostech, je zbytečné, abyste práci opouštěli kvůli nedorozumění.

 -pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates