Nic netrvá nikdy věčně, ani láska k jedné slečně

Intimní vztahy na pracovišti jsou již delší dobu velmi ožehavou otázkou. Zaměstnavatelé se jich obávají jednak kvůli zákonům o sexuálním obtěžování, jednak kvůli ztrátě produktivity. Tomuto problému byla věnována řada odborných studií a internetových anket, což jenom potvrzuje jeho složitost.

Obecně vzato je určení mezí v intimnostech na pracovišti záležitostí zaměstnanců. Svou roli však hraje také firemní kultura. Vzrůstá počet firem, které intimní styky mezi zaměstnanci upravují ve svých směrnicích. Zaměstnanci, kteří mají intimní vztah by si podle toho měli v první řadě uvědomit, jak negativně může celá situace skončit.

Manažerský dohled nad románky na pracovišti roste. Dnešní pracoviště řízená produktivitou si nemohou dovolit žádné rozptylování, tudíž ani intimní vztahy. Každopádně jde ale o problém, který již nelze ignorovat. Nedávný průzkum společnosti Vault Inc. například odhalil, že 47 % z tisíce dotázaných amerických zaměstnanců mělo v uplynulém roce na pracovišti intimní vztah a dalších 19 % marně čekalo na příležitost.

-kk-
Zdroj: Career Journal Asia - portál amerického listu Wall Street Journal zaměřený na zaměstnání a kariéru v Asii
Zobrazit přehled článků ze zdroje Career Journal Asia