Nová mise

Spolu s tím, jak ve Spojených státech stoupá zájem veřejnosti o vojenské záležitosti, zástupci vojáků v záloze nebo ve výslužbě využívají této příležitosti a snaží se upozornit na to, že lidé vyškolení armádou mohou být vynikajícími zaměstnanci i v civilní oblasti. Své argumenty podkládají statistikami, které potvrzují, že společnosti zaměstnávající neaktivní vojáky patří mezi nejúspěšnější.

Vojáci mají vůdcovské schopnosti, což je v obchodním světě výhodou. Americký magazín G.I. Jobs nedávno uveřejnil seznam 25 zaměstnavatelů s nejlepším přístupem k bývalým vojákům. První tři místa obsadily společnosti Home Depot, Sprint a General Electric, které vybudovaly úspěšné programy pro přechod zaměstnanců z armádního do obchodního světa.

Vojenští vůdcové by podle odhadů měli do americké obchodní sféry pronikat hladce, protože jsou školení, aby se dokázali přizpůsobovat novým prostředím, byli agilní a flexibilní. Firmy navíc potřebují lidi, kteří dokáží vykonat více s menším počtem zdrojů. Odborníci na lidské zdroje považují vojenské veterány za žádoucí posily.

-kk-

**Datum vydání:** III/2005
Zdroj: Workindex.com - rozcestník k řešením v oboru lidských zdrojů, nové informace pro personalisty
Zobrazit přehled článků ze zdroje Workindex.com