Pět kroků k produktivnějším ránům

To, jak vykročíme do nového dne, předurčuje, jak se nám celý daný den vyvede. A to jak v pracovní, tak i osobní rovině. Jak učinit vaše rána produktivnějšími a jak zajistit, abyste se ve zbytku dne cítili plni energie, zvláště v těchto zimních měsících? Zde je pět tipů, jak ze dne na den vylepšit vaše rána.

Ilustrační snímek

Ložnice v „neutrálním“ stavu

Pokud podle Vault.com chceme ráno vstát a cítit se produktivně a energicky, měli bychom mít ložnici a ideálně celý byt v „neutrálním stavu“, tedy uklizený. Psychologicky to funguje tak, že pokud se probudíme do nepořádku, první věc, která nás podvědomě začne trápit, je, že budeme někdy muset dát daný pokoj do normálního pořádku, a to nám bere kapacitu věnovat se mentálně jiným věcem.

Seznam aktivit

Začít každé ráno je nejlepší už večer předem. Jak? Tím, že si sepíšete seznam aktivit a priorit na daný den, a to večer předem. Pokud budete postupovat podle určitého předem daného plánu, bude se vám mnohem lépe vstávat a s čistou hlavou začnete i pracovat a postupně se propracovávat vaším seznamem.

Pravidelnost

Pravidelné chození do postele i vstávání je základem produktivních a snesitelných rán. Jestliže máte nepravidelný spánkový režim, narušíte tím vaše cirkadiální rytmy a biologicky tak vaše tělo rozhodíte. Snažte se vyhnout přílišnému pospávání o víkendech.

Kontakt s přírodou

Abychom byli zdraví, odpočatí a energičtí, je potřeba být alespoň trochu v kontaktu s přírodou a exteriérem. Bez vitaminu D, čerstvého vzduchu a otevřených prostor člověk nefunguje dobře, protože není dělaný na to být neustále v interiéru. Ideální ranní aktivitou je tedy rychlá procházka nebo například proběhnutí.

Pozor na kofein

Mnoho lidí se ráno probouzí kávou. Problém ale je, že pokud do sebe nalijete kofein ještě ve chvíli, kdy nejste zcela probuzení, docílíte toho, že se ve vašem těle budou déle držet stresové hormony. Snažte se proto první kávu pít nejdříve minimálně dvě až tři hodiny po probuzení.

 

-mm-

Zdroj: Vault.com - americký portál a online komunita zaměřená na rozvoj kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Vault.com