Pět typů vedoucích, včetně jejich předností i negativ

Vedoucí funkce obsazují různí lidé a dva stejně úspěšné styly řízení mohou vypadat zcela odlišně. Představíme vám pět základních typů vedoucích. Samozřejmě se jedná o zjednodušení a drtivá většina manažerů je kombinací více těchto typů, ale každý vedoucí zpravidla tíhne dominantně k jednomu z uváděných typů. Jaké jsou přednosti a negativa jednotlivých skupin? Odpovědi na tyto otázky si můžete přečíst v následujícím článku.

Ilustrační snímek

Tento seznam přinesl blog společnosti HubSpot.

Individualista

Jedná se o často tvrdě pracujícího, náročného pracovníka, který si zakládá na vlastním prospěchu a schopnostech. Je zaměřen hlavně na svoji práci a často přebírá úkoly svých podřízených. Jeho výhodou je vysoké nasazení, nevýhodou malá péče o to, jak pracují ostatní.

Stratég

Stratégové mají skvělý vhled do veškerých procesů, plánů a struktur, ve kterých daný tým operuje. Je skvělým analytikem a výborně pracuje s čísly, často mu ale chybí potřebné komunikační dovednosti či emoční inteligence.

Oportunista

Oportunisté jsou skeptičtí vůči ostatním, často jsou autokratičtí ve svém stylu řízení a rádi mají ostatní pod dohledem a pod kontrolou. Umí dávat přesné instrukce a konkrétní limity, zároveň ale nedávají zaměstnancům mnoho prostoru pro kreativitu a vlastní iniciativu.

Diplomat

Jeho hlavní devizou je schopnost jednat s ostatními. Skvěle vychází s managementem, umí motivovat podřízené i si vydobýt dobré postavení s obchodními partnery. Někdy mu může ale scházet orientace na výkon i schopnost dodržování firemních pravidel a politiky.

Expert

Tento vedoucí je odborníkem ve své oblasti a skvěle rozumí celé problematice do nejmenšího detailu. Negativem u něj může být snížená emoční inteligence nebo nezájem o společenské vztahy na pracovišti.

 

-mm-

Zdroj: HubSpot Blog - blog na stránkách společnosti HubSpot věnovaný marketingu a obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje HubSpot Blog