Poděkujte společnosti, když vás pozve na pohovor

Umění děkovat je nezbytný nástroj pro strategii shánění práce. Ale jak nejlépe děkovat za pozvánku k pohovoru? E-mailem nebo poštou, a psát děkování na počítači nebo ručně?

Pokud jste již od počátku se společností v e-mailovém kontaktu, rozhodně se ho držte. E-mail má v tomto směru jednu jasnou výhodu než klasická pošta. Vaše jméno se může znova objevit u tazatele v týž den, kdy půjdete na pohovor nebo jste se z něho právě vrátili a děkujete za jeho přístup apod.

Jestliže jste se s firmou kontaktovali formálně a tradičně, pak poštou pošlete i poděkování. Dnes je standardní psát vše na počítači, který vám ukáže přesnou šablonu formálního pozdravu nebo poděkování, a zodpovědní činitelé si na formality potrpí.

Pamatujte si však, že i když je způsob provedení důležitý, více záleží na tom, co v dopise řeknete. Standardní poděkování by mělo vypadat asi takto: poděkujte dané osobě, že jste dostali příležitost zúčastnit se pohovoru. Zmiňte se znovu o některém z hlavních námětů hovoru. Napište i to, zda se ještě nepotřebujete o některých věcech informovat nebo ujistit. Klidně do tohoto dopisu také přiřaďte, proč jste zrovna vy nejlepší kandidát.

-pk-
Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com