Poznej svého kolegu aneb Rande naslepo

Ilustrační snímek

Vztahy s kolegy hrají významnou roli v celkové spokojenosti zaměstnanců v práci. Firmy proto vytvářejí nejrůznější programy na podporu týmové spolupráce v duchu svých hodnot. Pokud mezi vaše firemní hodnoty patří zábava, kreativita a inovace, máme pro vás tip, jak zlepšit vztahy mezi vašimi zaměstnanci. Na zajímavý zaměstnanecký program upozornila reportáž americké televize CBS.

Společnost Freshbooks, poskytovatel účetních služeb se sídlem v kanadském Torontu, se rozrostla již na více než 250 zaměstnanců. Vedle toho, že svým lidem umožňuje, aby si do práce brali s sebou své psy nebo si vybrali, zda budou sedět, či stát, nyní pro své zaměstnance připravila program schůzek naslepo. Cílem tohoto programu je seznámit kolegy, kteří by spolu jinak nepřišli do styku a udržet kulturu na stejně přátelské úrovni jako v začátcích firmy, kdy se všichni znali.

Rande ve vší počestnosti

Autorka programu Mary Grace Antoniová uvedla, že schůzky probíhají v přátelském profesionálním duchu a jejich smyslem je poznat se, popovídat si o práci a sdílet zkušenosti. Úvodní fáze programu probíhala v týmech, kdy se dobrovolníci z různých oddělení sešli u společného oběda nebo kávy. Nyní schůzky probíhají ve dvou, a to napříč celou firmou. Seniorní manažeři se tak například setkávají s absolventy, kteří právě nastoupili.

Účastníci programu potvrzují, že rande s neznámými kolegy není tak trapná zkušenost, jak se původně obávali. Většinou najdou společné téma, které je pro oba součástí každodenní práce a příjemně si popovídají. Sdílejí společné hodnoty a následně zavádějí do praxe nové nápady, které je v průběhu schůzky napadnou. Občas se některé rande nevydaří, ale to je prostě život.

Video se záznamem reportáže CBS ze společnosti Freshbooks najdete na této stránce.

-kk-

Zdroj: CBS News - zpravodajský server americké mediální skupiny CBS
Zobrazit přehled článků ze zdroje CBS News