Pozor na to, jak se oblékáte

Ředitelka networkingové stránky pro vysoce kvalifikované ženy Diane Danielsonová nemůže zapomenout na jednu uchazečku na pozici grafické designérky, která ani nedostala šanci otevřít ústa, protože měla na sobě otrhanou džínovou minisukni. Zní to tvrdě?

To, jak vypadáte a oblékáte se oznamuje ostatním, co od vás  mohou očekávat. A také to něco vypovídá o tom, jaké máte o sobě mínění. Přestože kvalifikace a zkušenosti jsou stále zásadní, zaměstnavatel má právo zvážit také váš vzhled.

Univerzitní studie naznačují, že lidé jsou produktivnější, když jsou lépe oblečeni. To, jak si někdo vybere se prezentovat, hovoří nahlas o tom, kde bude jako zaměstnanec. Profesní vzhled říká, že člověku záleží na tom, kdo je, co vyprodukuje a že věnuje pozornost detailům. Způsob odívání neodráží jen vás, ale i firmu, kde pracujete.

Na to, abyste splnili očekávání ale nemusíte utratit jmění. Stačí se držet klasiky, postupně přidat další kousky, které váš profesní šatník rozšíří.

Začněte s následujícím základem:

- Oblek. Každý muž nebo žena potřebuje minimálně jeden tradiční dobře ušitý oblek v klasické barvě.

- Košile. Klasická bílá je nutnost, protože vypadá dobře s čímkoliv.

- Boty. Ženy by měly investovat do černých kožených střevíců nebo pohodlných kožených mokasín či balerín. Muži by měli mít alespoň jeden pár černých kožených bot a černý kožený pásek.

- Doplňky. Pro ženy postačí pár kousků šperků a kvalitní kožená kabela. Muž by měl mít hodinky a černou nebo hnědou koženou peněženku.

-av-
Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder