Práce na dobu určitou jako alternativa?

Nový trend vstupující na pracovní trh je nákup výkonů inženýrských prací. Některé podniky dávají přednost časově termínovanému „nájmu“ inženýrů před pevným zaměstnáváním. Na trh práce takto vstupují převážně technicky orientované podniky a označují se jako poradenství či „inženýrská kancelář“.

Nadšení inženýrů pracovat v takovém podniku se zdá být omezené. Často se ptají, zda nabídka této práce představuje opravdovou alternativu. Nechávají se zastrašit černými myšlenkami typu: Budu pracovat jako levná náhrada podniku. Mzda bude špatná, možnosti vývoje malé. Je tato práce vůbec seriózní?

Realita však obvykle vypadá jinak. Kdyby byl podnik skutečně špatný, jak by se mohl na trhu udržet a dostat nahoru? Pravděpodobně si zde vyděláte více peněz a dostanete i odpovídající možnost vývoje. Díky neustálým změnám úloh – v rozličných podnicích nebo dokonce oborech – získáte cenné zkušenosti a kvalifikaci.

Práce na dobu určitou slouží jako dobré odrazové prkno při hledání správného zaměstnavatele. Nabídky prací by však měl uchazeč rozumně posoudit, stejně jako kterékoliv jiné. Hlavní je, jaké zakázky má podnik – jakých úloh a projektů se budete účastnit.
Zdroj: Ingenieurkarriere.de - Vše o zaměstnání v oblasti IT a technických profesích.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Ingenieurkarriere.de