Práce z domova nemá jen výhody

Práce z domova může vypadat snově, zejména ve světle rostoucích nákladů na pohonné hmoty nebo lepší rovnováhy mezi pracovním soukromým životem. I když však pracujete z domova, měli byste se připravit na problémy.

- Můžete ztratit kontakt se šéfem, který začne více spoléhat na vaše kolegy v kanceláři. Než tedy začnete pracovat domova, je vhodné sestavit si se šéfem plán pravidelné komunikace. Stejně vám poslouží i  pravidelný kontakt s kolegy.

- Manželka bude chtít, abyste skočili do čistírny. Jakmile začnete pracovat z domova, brzy se nahromadí žádosti členů vaší domácnosti, kteří chodí přes den běžně do kanceláře. Bude se po vás chtít, abyste obvolali instalatéry, nakoupili potraviny, uklidili prádlo apod. Proto je třeba promluvit si o organizaci vašeho pracovního dne.

- Doma nemusíte mít pocit jako v kanceláři. Na začátku byste neměli podcenit domácí pracovní prostředí. Mělo by být jasně vymezené a vhodně vybavené.

- Můžete se cítit izolovaní a nešťastní. Nejvhodnější je začít s prací z domova nejprve v rozsahu jednoho nebo dvou dnů týdně. Práce z domova totiž není vhodná pro každého. V případě, že do kanceláře již nebudete docházet, měli byste si zajistit jiný kontakt s lidmi.

-kk-
Zdroj: U.S. News & World Report - americký web věnovaný vzdělávání, zdraví, financím a kariéře
Zobrazit přehled článků ze zdroje U.S. News & World Report