Přátelství na pracovišti

Přátelství na pracovišti má velký význam a může vám v práci hodně pomoci. Je určitě těžké a možná i nemožné kamarádit se se všemi spolupracovníky. Také je nemožné mít s každým z nich všechno společné, ale není možné, abyste neměli společného vůbec nic. I malé přátelství může přinést úspěch na pracovišti osobě nebo celé skupině a pomůže vám zvýšit produktivitu.

Práce v týmu většinou vyžaduje pozitivní mezilidské vztahy. Vědět jak být profesionální přítel je stejně důležité jako porozumění tomu, jak osoba může přinášet prospěch z přátelství pracovišti. Poznejte své společné cíle, můžete tak vykonat projekt rychleji a chytřeji.

Kancelářská přátelství nejsou stejná jako například ta školní. Pracovní atmosféru byste neměli zahlcovat vašimi osobními a citovými problémy. Nenechte se řídit jedním člověkem. Kroťte ty, kteří si moc vyskakují a dejte prostor těm zamlklejším. Buďte zodpovědní, aby lidé kolem vás věděli, že se na vás mohou spolehnout.

Můžete se přátelsky stýkat s každým týmovým členem, mít k němu kladný postoj. Pamatujte ale, že práce není váš osobní život. Profesionální přátelství vám jen pomůže práci ulehčit a cítit se v ní lépe.

-pk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101