Přestaňte jíst u pracovního stolu

Ilustrační snímek

Přiznejte si, jak často jíte u pracovního stolu a navíc k tomu ještě řešíte jiné věci. Jistě víte, že byste takto jíst neměli, ale možná vám chybí konkrétní důvody. Chcete-li tedy znát skutečné důvody, proč nejíst u pracovního stolu, přečtěte si následující souhrn důvodů, na které upozornil server Workopolis.com.

Váš stůl je plný bakterií

Průměrný pracovní stůl je z hlediska výskytu bakterií 100x nebezpečnější než kuchyňská linka a 400x nebezpečnější než veřejné toalety. Důvod je prostý – nečistí se každý den, jako tomu bývá u míst, která jsou ve firmách vyhrazena pro jídlo.

Jídlem u pracovního stolu čas neušetříte

Pokdu jíte u pracovního stolu proto, abyste byli efektivnější, děláte to zbytečně. Stohy odborných studií prokázaly, jak důležité pro naše soustředění a pracovní výkony jsou krátké přestávky. Oběd mimo pracovní stůl vám pročistí hlavu.

Ztratíte kontrolu nad množstvím jídla

Když budete jíst a zároveň surfovat po internetu, odpovídat na maily, připravovat prezentaci a podobně, ztratíte představu o tom, co všechno sníte. Budete zkrátka pokračovat v jídle, aniž byste měli hlad.

Připravujete se o možnost rozvíjet vztahy s okolím

I introverti dobře vědí, že budování vztahů s ostatními ve firmě je důležité pro rozvoj kariéry. Oběd je ideální příležitostí strávit pravidelné chvíle s ostatními.

Dlouhé sezení vám škodí

Pokud máte sedavé zaměstnání, využijte všech příležitostí, jak se během pracovního dne projít a protáhnout. Jednou z nich může být cesta na oběd.

-kk-

Zdroj: Workopolis - kanadský pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Workopolis