Proč delegovat?

Nedostatek času patří mezi nejčastější problémy vedoucích pracovníků. Přesto se řada z nich vyhýbá delegování. Článek proto upozorňuje na nebezpečí spojená s odmítáním delegování a radí, jak pracovat efektivněji.

- Brzy budete zaplaveni. Pokud se budete vyhýbat delegování, dříve či později vás práce zahltí. Delegování neznamená neschopnost vykonávat přidělené úkoly, naopak ukazuje, jak jste schopný manažer. Uvědomte si, že nemůžete být skvělí ve všem.

- Odcizíte se svému týmu. Lidé, které řídíte, by pravděpodobně velmi rádi dostali příležitost dělat nové věci, učit se a zdolávat nové výzvy. Pokud jim takové příležitosti nedáte, jednoho dne vás přestanou podporovat a angažovat se.

- Připravujete se o nejlevnější způsob rozvoje. Delegování pomáhá zaměstnancům řešit nové výzvy, a tudíž i růst. Nevyužijete-li této příležitosti, připravíte o možnost rozvoje nejen své lidi, ale i sami sebe.

- Nebudete mít výsledky. Manažeři jsou posuzováni podle výsledků, kterých dosáhnou. Když se budete snažit dělat vše sami, optimálních výsledků nedosáhnete. Chybějící výsledky pak budou stupňovat tlak na vaši osobu, což ještě více podryje vaši výkonnost.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com