Románek na pracovišti se netýká jen dvou lidí

V práci každý člověk tráví pomalu více času než doma s rodinou. V práci navazujeme přátelské vztahy, jíme, vydáváme ze sebe to nejlepší. Práce je tedy logicky i místo k milostným románkům. V práci totiž spíše poznáme lidi, se kterými si budeme rozumět než v baru nebo na internetu.

Kancelářské romance by však měly být sledované. Navzdory svým potenciálním výhodám jsou škodlivé samy pro sebe, pro spolupracovníky i pro šéfy.

Nejhorší důsledek románku pro pracoviště je jeho konec, kdy se dvě osoby, navzdory rozchodu musejí v práci den co den potkávat. Dalším důsledkem je to, že dva zamilovaní pracovníci na stejném oddělení těžko dělají svou práci tak efektivně jako ostatní, kterým je navíc jasné, že za zavřenými dveřmi kanceláře neřeší další postup v projektu.

Problém na pracovišti může nastat i v případě, kdy se vám začne dvořit člověk, o kterého nemáte zájem z různých důvodů (například jste zadaní). I když jste vlastně vy nic neprovedli, bude se vám do práce chodit hůř a tuto osobu budete mít tendenci stále hlídat.

Na druhou stranu je ale třeba říci, že existuje spousta spokojených manželských párů, které se setkaly jako šéf a asistentka nebo jako kolegové na pracovišti.

-pk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek