S problémovým kolegou se raději do křížku nepouštějte

Pokud máte problém s některým ze svých spolupracovníků, bude velmi těžké situaci vyřešit. Zvláště když se ona osoba chová problémově k vám a kolegům, ale vedení s ní žádný problém nemá. Vedení má totiž vliv, ale ne sílu. Když se vydáte do bitvy s touto osobou sami, bude pro vás boj nejspíše ztrátový.

S danou osobou můžete situaci řešit několika způsoby. Buď si ji můžete vzít v práci stranou a promluvit s ní o konkrétní situaci, můžete ji pozvat na oběd nebo napsat své postřehy e-mailem. Ať použijete jakýkoli způsob, stejně nejspíše nedojdete k domluvě a k vyřešení situace. Navíc se celá situace může obrátit proti vám.

Člověk, který jde proti svým kolegům a nemá problémy s vedením, může mít jakýkoliv důvod a problém, který má kořeny v psychice. Takže pokud nejste psycholog ani nemáte podobné zkušenosti, raději se s ním nepouštějte do křížku a snažte se požádat o pomoc někoho kompetentního.

V takovém případě je lepší držet hlavu dolů a pusu zavřenou. Raději vše řešte například před šéfem nebo oddělením HR. Promyšlený přístup zachrání hlavně vás.

-pk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek