Špatný den? Z toho se vyspíte!

Dobrý spánek může být podle aktuální studie University of Florida lékem na špatný den v práci. Zaměstnanci, kteří v práci prožili stresující den, přinášejí svou špatnou náladu i domů, ve většině případů však tato negativita do rána zmizí.

Výsledky této studie mohou pomoci zaměstnavatelům, kteří usilují o vývoj pozitivního pracovního prostředí. K dobré náladě zaměstnanců v jejich domovech mohou přispět, budou-li k nim přistupovat v zaměstnání kladně. Důležitost spokojenosti v zaměstnání vyplývá na povrch jako faktor ovlivňující osobní spokojenost zaměstnanců.

Spokojenost zaměstnanců závisí také na tom, zda jsou extroverti, nebo introverti. Zatímco extroverti mají tendenci přijít domů a začít vyprávět o zážitcích ze zaměstnání, introverti své frustrace nijak neventilují, což může být nebezpečné. Emoce zažívané v zaměstnání ovlivňují totiž také to, jak zaměstnanci jednají s kolegy nebo zákazníky. Zaměstnavatelé by proto měli svým zaměstnancům poskytnout větší flexibilitu a jasně vyjádřit, co jejich denní práce bude zahrnovat.

-kk-

**Datum vydání:** XII/2004
Zdroj: Newswise - americký informační portál pro novináře z oblasti lidských zdrojů, obchodu a vědy
Zobrazit přehled článků ze zdroje Newswise