Superstar mezi spolupracovníky

Článek nabízí deset tipů, jak vyjít se svými spolupracovníky:
1. Držte jazyk za zuby – když se dostanete do obtížné situace, vždy je lepší říct méně než více. Držet na uzdě své vyjadřování ve stresových situacích pravděpodobně sníží jejich počet, protože vaše chování v krizích způsobuje důvěru ostatních ve vás a jejich schopnost přijít za vámi s problémem.
2. Buďte opatrní v tom, co slíbíte – nejsnazší cesta ke ztrátě respektu je slibovat, co nemůžete splnit.
3. Buďte vlídní a povzbudiví – nikdy nepromeškejte příležitost ukázat laskavost a povzbuzení, chvalte dobrou práci bez ohledu na to, kdo ji udělal. Stejně tak kritiku sdělujte užitečně a zlehka. Ukažte zájem o pocity druhých.
4. Zajímejte se o ostatní – o jejich zájmy, domovy a rodiny a samozřejmě jejich problémy. Získejte jejich důvěru. Dejte všem pocítit jejich důležitost.
5. Buďte veselí – každý máme své problémy, ale činit ostatní nešťastné je ubližování. Nezabývejte se svými bolestmi, udržujte si srdečný postoj, budete se cítit lépe i vy.
6. Mějte otevřenou mysl – neuzavírejte se ve svých názorech, diskutujte.
7. Dbejte pouze o své vlastní zlozvyky a ctnosti – odmítejte debatu o zlozvycích a problémech ostatních. Nedovolte drbům řídit váš život, rozebírat ostatní je neobyčejná ztráta času a může to být velmi destruktivní.
8. Dejte pozor na pocity ostatních – humor a jiné výlevy mohou způsobovat potíže, často zraní někoho, od koho byste to vůbec nečekali.
9. Nevěnujte pozornost tomu, co ostatní říkají o vás – lidé šířící sarkastické a hrubé poznámky zřejmě nejsou dobře informováni, nedejte na řeči a nechte ostatní, aby si na vás udělali sami názor podle vašich činů.
10. Nebojte se o důvěru, která je do vás vkládána – dělejte to nejlepší, co umíte, a nestresujte se. Ukažte ostatním svou pracovní etiku a budete schopni být hrdi na dobře odvedenou práci a radovat se z ní.
-ba-
Zdroj: Fabjob.com - americký server pro uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Fabjob.com