Tipy pro krátkodobé pracovní poměry

Podle nedávného průzkumu americké personální společnosti Robert Half International využívá 66 % firem více výpomocných pracovních sil než před pěti lety.

Takový pracovní poměr často nabízí zaměstnanci flexibilnější časový rozvrh a není neobvyklé, že si tito lidé přijdou na zajímavější finanční ohodnocení než jejich kolegové, kteří jsou zaměstnáni na plný úvazek. Zde je několik tipů, jak získat maximum z takové činnosti.

Najděte správnou agenturu, která se specializuje na váš obor. Zkuste jich pár obvolat a položit následující otázky:

- Jak dlouho již fungují?

- Jaký je podle nich trh pro někoho s vašimi dovednostmi?

- Kolik nabídek pro vás mají v současné době?

- V čem a proč si myslí, že jsou dobří?

Také si všímejte toho, jak promptně je váš požadavek osloven a jak je s vámi jednáno.

Zjistěte, co se po vás chce

Pokud se budete aktivně zajímat o to, co se po vás chce na prvním místě, předejdete nedorozumění a budete produktivnější.

Žádejte o pomoc a zpětnou vazbu

Nebojte si požádat o specifické informace, které mohou být důležité pro váš perfektní výkon. To může být například instruktáž pro firemní systém, zvláštní firemní praktiky nebo jedinečné vlastnosti firemních softwarových aplikací. Také vyhledávejte zpětnou vazbu na svůj výkon od nadřízených i kolegů.

Berte to vážně

Největší chybou je zde laxnost. Přestože pozice není dlouhodobá, dojem, který uděláte ano. Nezapomeňte, že i krátký poměr může nabídnout řadu profesních výhod, například příležitostí k cenným kontaktům a zvýšení vaší prestiže. Dejte do toho maximum od prvního do posledního dne - nebudete litovat.

-av-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder