Trochu života do toho umírání

Některým lidem je jedno, zda jsou v práci spokojení, nebo ne. Pracovní dobu nějak přetrpí a odcházejí domů. Ostatním však záleží na tom, aby i v práci mohli být šťastní a nezabředli do nudné a demotivující rutiny. Článek přináší několik tipů, jak být v práci spokojenější. Neznamená to, že se budete denně smát již po cestě do zaměstnání, každodenní pracovní realita však bude pro vás přijatelnější.

- Máte přátele, kteří vás podpoří? Pokud ještě nemáte někoho, o koho byste se mohli opřít, hledejte.

- Řeknete si o to, co chcete? Když otevřeně projevíte svůj názor nebo přání, zvýšíte své šance na splnění. Čekání, až si dají věci dohromady ostatní, může být velice zdlouhavé.

- Hledáte způsoby, jak měnit pravidla? Nespokojte se s dělání pouze toho, co dělají ostatní. Vybudujte si své vlastní místo.

- Hledáte podporu? Řada lidí stále věří, že prosba o pomoc je projevem slabosti. Někdy tomu tak být může, zároveň však taková prosba může být i znakem moudrosti a síly.

- Řídíte se instinktem a okolnostmi? Není vhodné rozhodovat se jen na základě instinktu a souběhu událostí, zároveň však tyto faktory nelze ani přehlížet.

- Vzbuzujete důvěru? Nikdo nechce sednout do letadla a vidět nedůvěryhodného pilota. Zapamatujte si, že důvěryhodnost je „nakažlivá“.

-kk-

Zdroj: ABCNews - zpravodajský server televizní a rozhlasové společnosti American Broadcasting Company (ABC)
Zobrazit přehled článků ze zdroje ABCNews