Umíte projednat s nadřízeným obtížné situace?

Možná máte s nadřízeným velmi dobrý vztah. Bez ohledu na to však přijdou situace, kdy se nebudete těšit na nutnou konverzaci. Vhodnou přípravou můžete zvládnout i nejnepříjemnější situaci. Několik rad, jak na to:

Chcete dostat přidáno?

Než se rozběhnete do kanceláře nadřízeného, je důležité zvážit důvody, na základě kterých byste mohli zvýšení platu dosáhnout. Připravte si seznam několika vašich úspěchů a přínosů v poslední době. Snažte se být co nejvíce specifičtí. Zjistěte také, kolik si vydělávají lidé ve vašem oboru v jiných firmách.

Velmi důležité je takový hovor správně načasovat a také se ujistit, že si firma může vámi požadované navýšení dovolit. Při dojednávání schůzky dejte vedět, o čem bude řeč.

Nezvládáte?

Množství vaší práce je neúnosné. Každý den se propadáte s termíny projektů a nevíte, jak vše zvládnete. V takové situaci je dobré upozornit na problém již v počátku. Pokud se neozvete, váš nadřízený přirozeně předpokládá, že je vaše pracovní zatížení adekvátní.

S pomocí svého nadřízeného můžete identifikovat zdroj obtíží a také řešení.

Udělali jste chybu ?

I když je to pro vás nepříjemné, přiznejte si, že jste pochybili. Uvědomte svého nadřízeného okamžitě a take ukažte, co děláte pro nápravu a proto, aby se podobná chyba neopakovala.

-av-
Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder