V kanceláři jako v pokojíčku

Ať už sdílíte kancelář s ostatními kolegy nebo sedíte v malé kóji zcela sám, jistě vám budou k užitku tipy z článku. Každý má totiž snahu si své pracovní prostředí nějakým způsobem zútulnit. A každý musí občas brát na druhého ohled.
* Když svačíte či obědváte, vyhazujte odpadky na určené místo. Ty, které podléhají zkáze, odnášejte zcela mimo kancelář – jejich zápach je nepříjemný.
* Udržujte na svém stole alespoň základní pořádek. Kolegové tak mohou snáze najít potřebné materiály, aniž by museli celý váš stůl vybrakovat.
* Při telefonování svůj hlas ztište. Jednak tím zachováváte své vlastní soukromí, jednak nerozptylujete ostatní. Totéž platí o poslouchání hudby – buď velmi potichu, nebo raději se sluchátky.
* Nekomentujte konverzaci ostatních a nesmějte se vtipům adresovaným druhým osobám. Tvařte se, jako když nic neslyšíte, ačkoli to evidentně není možné.
* Nenechávejte na stole ležet důvěrné osobní materiály – kolegové mohou být čestní, ale nikdy nevíte, kdo cizí může do vaší kanceláře přijít. Pozor také na osobní data na sdíleném disku.
* Potřebujete-li si něco od kolegy půjčit, vždy se jej nejprve zeptejte. Vypůjčenou věc co nejdříve vraťte.

**Datum vydání:** VII/2002
Zdroj: Vault.com - americký portál a online komunita zaměřená na rozvoj kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Vault.com