V zdravém těle zdraví zaměstnanci

Zaměstnanci, zejména na vyšších postech, často obětují svou fyzickou kondici práci. Pravidelné cvičení je však důležité, a proto by je měly podporovat i samotné firmy. Článek přináší několik tipů, jak se k tomu postavit.

- Uvědomte si výhody. Práce je stresující. Program pravidelného cvičení může přispět ke snižování negativních vlivů pracovní činnosti. Pravidelné cvičení navíc vede k vyšší efektivitě vedoucích pracovníků.

- Chápejte cenu. Uvědomte si, jak různé stresující faktory ovlivňují různé zaměstnance. Jaká je cena nižší produktivity práce, ztracené kreativity, vyčerpání nebo absencí?

- Změňte své uvažování. Doposud jste zastávali názor, že práci je třeba udělat v pracovní době a cvičení je záležitostí volného času zaměstnanců. Hranice mezi pracovním a osobním životem je ale velmi tenká. Vaše firemní kultura může podporovat cvičení v různých částech dne.

- Zdůrazňujte důslednost. Mnoho zaměstnanců necvičí, protože na to nemá denně čas ani hodinu. Stačí však důsledně cvičit například deset minut denně, abyste získali více energie a lepší náladu i produktivitu.

- Každoročně hodnoťte fyzičku svých vedoucích pracovníků. Odborníci jim mohou pomoci k efektivnějším a zdravějším nátkům. 

- Podporujte, aniž byste odsuzovali. Poskytujte svým zaměstnancům informace o fyzickém zdraví, aniž byste přitom byli arogantní, příliš kritičtí nebo dotěrní.

-kk-

Zdroj: Center for Creative Leadership - oficiální stránky instituce Center for Creative Leadership (CCL®)
Zobrazit přehled článků ze zdroje Center for Creative Leadership