Vánoce nebo noční můra?

Zaměstnanci jsou roztržití, často stresovaní a občas i splašení. Povídají si mezi sebou více než obvykle. Velký počet z nich si bere dovolenou v tu samou dobu. Zní vám to jako noční můra manažera? To jen nastala prázdninová sezóna! Obchody začínají s vánoční výzdobou už v říjnu a zaměstnanci si začínají brát dovolené už v listopadu. Od té doby až do nového roku bude na pracovišti převládat chaos. Co s tím? Přestaňte se tolik bát o produktivitu a dovolte zaměstnancům užít si svátky. Toto období nemusí mít na práci negativní vliv, manažeři mohou využít sváteční atmosféry a vánočního ducha a sklízet pozitivní výsledky.

*Svlékněte jim brnění*
Svátky mohou dostat i ty nejtišší zaměstnance ven z jejich skořápek. Typickým způsobem, jak toho dosáhnout, jsou sváteční večírky. A jestli váš večírek probíhá už deset let stejně, zkuste ho letos udělat jinak.

*Dovolte jim nakupovat v pracovní době*
Jedním z největších zdrojů vánočního stresu je nedostatek času na shánění dárků. Skvělým a levným způsobem, jak odměnit vaše zaměstnance, je dovolit jim nakoupit vánoční dárky v pracovní době. Buď mohou dárky vyhledávat a objednávat na internetu, nebo si mohou udělat delší přestávku na oběd.

*Zkuste nový styl řízení*
V průběhu svátečního období budete mít kolem sebe méně zaměstnanců než obvykle. Sami byste měli přiložit ruku k dílu a přispět ke splnění konečných termínů. Pracovníci mohou být roztržitější, nerozčilujte se.

*Dívejte se dopředu, do nového roku*
Nový rok je tradičně znamením obnovy a znovuzrození. Blížící se nový rok můžete využít jako nástroj, který pomůže vašim zaměstnancům zaměřit se na dosažení cílů a dokončení úkolů. Měli byste spolu se svými zaměstnanci identifikovat nové výzvy pro nadcházející rok.

-ba-
Zdroj: Vault.com - americký portál a online komunita zaměřená na rozvoj kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Vault.com