Vánoční párty od A do Z

Firemní vánoční oslava může být příjemný a zábavný zážitek. Vše, co proto musíte udělat, je splnit několik základních požadavků.

- Druh oslavy. Začněte s výběrem tématu oslavy. Firemní oslava může být tradiční párty, ale i formální společenská událost. Kdy a kde se bude konat? Bude to během dne, nebo večer?

- Rozpočet. Rozpočet je základem každé oslavy. Závisí na něm všechny důležité aspekty oslavy jako například místo konání, jídelníček, dárky, zábava a dekorace. Určuje také to, zda oslava bude jen pro zaměstnance nebo i pro jejich rodiny a další hosty.

- Co, kdy a kde. Důležité je také rozhodnutí, zda bude oslavu organizovat tým zaměstnanců, nebo profesionální třetí strana. To záleží jednak na rozpočtu a jednak na zkušenostech zaměstnanců. Čas a místo konání pak určí další aktivity, jako je zajišťování rezervací, občerstvení apod.

- Pozvánky. Pozvánky pro zaměstnance i další hosty je třeba rozeslat v předstihu. Předem se také ujistěte, že důležití hosté budou moci přijít. Pozvěte všechny zaměstnance a zvažte také pozvání jejich partnerů.

- Oblečení. Vhodný oděv na oslavu bude záviset na tématu akce. Formální oslava bude vyžadovat formální oděv, zatímco na neformální párty mohou hosté přijít v běžném oblečení. Informaci o vhodném oděvu přidejte na pozvánky.

- Zábava. Zábava je další položkou závislou na rozpočtu. Nemusíte však investovat velké sumy, aby se hosté bavili. Připravte například jednoduché hry. Důležité je hlavně vytvořit uvolněnou atmosféru. Mějte na paměti, že jde o oslavu.

- Jídelníček. Menu vybírejte s ohledem na téma a čas konání akce. Rozhodněte se, jaký druh jídla budete podávat (večeře/malé občerstvení) a v jaké formě (u stolu/formou bufetu). Důležité je také zvážit, zda budete podávat alkohol.

- Dekorace. Na oslavu byste měli zajistit vánoční výzdobu. Můžete vybírat z celé řady běžných dekorací, nebo zvolit například recyklovatelnou výzdobu, abyste si ušetřili práci s úklidem.

- Provozní materiál. Udělejte si seznam všech věcí, které budete potřebovat. Měl by zahrnovat jídlo, pití, hry, dekorace, dárky apod. Ujistěte se, že všeho budete mít dost.

-kk-
Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com