Vdechněte pracovišti svou osobnost

Ať už pracujete v prostorné kanceláři, nebo malé kóji, váš pracovní prostor může působit jako neosobní a neinspirující. Většinou jde o problém pracovišť, na která nepřicházejí klienti nebo široká veřejnost. Dobrou zprávou ale je, že každé pracoviště lze prozářit, a zpříjemnit tak jeho osazenstvu každodenní pracovní dobu.

Důležitou roli při podpoře dobré nálady a produktivity na pracovišti hrají barvy. Béžová nebo šedá, které v kancelářích často převládají, utlumují. Neznamená to ale, že byste měli hned vymalovat. Můžete začít nákupem barevného kalendáře, například s motivy přírody. Využijte také barevné květiny nebo pokojové rostliny, které nevyžadují náročnou péči. Ty navíc pomohou čistit v kanceláři vzduch.

Promítněte do svého pracoviště svou osobnost. Přineste si například vlastní barevné psací potřeby, fotografie rodiny nebo si vytiskněte plakát své oblíbené prázdninové destinace a připíchněte jej na stěnu své kóje. I malé věci, jako je například vlastní podložka pod myš nebo krabička s papírovými kapesníky, mohou osvěžit váš pracovní stůl.

Měňte svou výzdobu s ohledem na roční dobu. Pomůže to udržet vaše pracoviště svěží a zachováte si pocit, že se stále máte na co těšit. Nezapomínejte ani na společné prostory. Sdílení péče o tyto prostory je dobré cvičení týmové spolupráce, které navíc zajistí pohodlí a příjemnou atmosféru na celém pracovišti.

V případě nejistoty byste své náměty na úpravu pracoviště měli konzultovat s oddělením lidských zdrojů nebo přímými nadřízenými. Vyvarujete se tak porušení firemních pravidel. Zapamatujte si ale, že pracoviště může být profesionální a produktivní, i když do něho otisknete svou osobnost.

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com