Většina manažerů HR postrádá připravenost zaměstnanců

Neuvěřitelných 94 procent manažerů lidských zdrojů si myslí, že jejich zaměstnanci nejsou dostatečně připraveni na to, aby mohli plnit budoucí cíle svých zaměstnavatelů. Vyplývá to z výzkumu společnosti Softscape, která vyrábí software pro řízení lidského kapitálu. Výzkumu se účastnilo více než 250 manažerů lidských zdrojů z celého světa.

- Produktivita pracovní síly je novou prioritou vzhledem k tomu, jak se firmy snaží udělat více práce s omezeným počtem zdrojů a ušetřit náklady.

- Individuální role se stávají vícefunkčními a vyžadují neustálý rozvoj dovedností, učení a spolupráci v reálném čase.

- Ať už firmy expandují nebo snižují stavy, snaží se prosadit centralizované sdílené služby pro podporu globálních iniciativ.

- Spolu s komoditizací taktických funkcí HR se strategické funkce řízení lidských zdrojů více integrují a outsourcují.

- Dosahování produktivity a snižování nákladů probíhá prostřednictvím systematického zaměření na zlepšování procesů řízení talentů.

- Demografické změny v rámci pracovní síly nutí organizace zavádět nové přístupy k plánování, náboru, rozvoji a udržení pracovních sil.

Řízení lidských zdrojů by podle výsledků výzkumu mělo lépe uchopit svou strategickou roli manažerského partnera. Je třeba budovat jednotnou strategii řízení lidského kapitálu, která vytvoří kvalitní firemní kulturu na základě výkonnosti a odpovědnosti. Se zlepšením udržení zaměstnanců, jejich rozvojem a měřením výkonnosti mohou výrazně pomoci integrované technologie pro řízení lidského kapitálu.

-kk-
Zdroj: Chief Learning Officer - americký časopis a server pro manažery vzdělávání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Chief Learning Officer