Vůdce musí být učitel

Zvýšený zájem o rozvoj leadershipu vedl v posledních letech k vyšší produktivitě, vyšší morálce a vytvoření žádaných dovedností. Ale stačí jen rozvíjet lídry? Ne. Mnohem důležitější je rozvíjet učitele. Úspěšné společnosti mění své manažery a vůdce na učitele, kteří předávají výjimečné poselství, vytvářejí hlasatele změn a technologických zdokonalení. Zde je deset věcí, které můžete udělat pro změnu vůdců v učitele:

  1. Začněte na vrcholu – všichni skvělí lídři byli učitelé, Winston Churchil naučil Brity vytrvat, Martin Luther King mladší naučil lidi mít sny a usilovat o ně. Výkonný ředitel a senior manažeři musí sloužit za vzor učitelského chování – vyučovat ve formálních třídách, koučovat, mentorovat.
  2. Vytvořte stupňovité příležitosti – manažer na kurzu rozvoje vůdcovství dostane všechny materiály potřebné pro to, aby naučil koncepce a principy své podřízené. Toto vytváří neustálé učení a učební momenty.
  3. Vytvořte sebevědomí – někteří lidé se bojí vystupování před publikem. Usnadněte učení, napište sdělení, pokud je to nutné. Dávejte hodně pozitivní vazby.
  4. Redukujte hierarchii .
  5. Pomozte lídrům najít jejich příběh – každý vůdce má příběh, který chce sdělit, a něco, co chce ostatní naučit. Vytvořte aktivity, které vůdci budou dělat společně se svými zaměstnanci.
  6. Travte s lídry čas – nechte je vyrůst v učitele, investujte do jejich přeměny čas.
  7. Nechte své vůdce pracovat na důležitých a složitých projektech .
  8. Odměňujte a uznávejte skvělé učitele mezi vašimi lídry – přijímejte a povyšujte manažery, kteří jsou efektivními učiteli.
  9. Zaangažujte učící se pracovníky – ti, kteří jsou v pozicích žáků, musí být zapojeni do aktivit a diskuzí.
  10. Řiďte své talenty se zřetelem k budoucnosti.

-ba-

Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com