Vůdcovství není pozice

Když je někdo manažer, ředitel a podobně, nemusí ještě být vůdcem. Ve vedoucí roli máte své podřízené, od kterých se očekává, že budou poslouchat, co říkáte a dělat, co vyžadujete. To ale ještě není vůdcovství. Vůdce vede své lidi tím, jaký je, nejen svým hlasem, ale celým tělem, svou energií, myslí a duchem. Nejde o slušný výraz nebo politické chování, ale pocity a emoce, které vycházejí z nitra a tvoří kolem vůdce auru důvěry a respektu k následování.

Jak se stát vůdcem? V první řadě byste si měli lépe uvědomit sami sebe – jak se prezentujete a jak to působí na druhé. Důvěřuje vám okolí, nebo kolem sebe šíříte napětí a nejistotu? Zaměřte se na to, co vaše energie a řeč těla vysílá k okolí.

Cesta k lepšímu povědomí o sobě a dobrým vůdcovským dovednostem vede skrze zpomalení v každodenním shonu. Zpomalte a učte se, naslouchejte a začněte věřit vlastnímu tělu. Když dokážete naslouchat a rozumět tomu, co vám říká, budete vyzařovat harmonickou energii, která přesvědčí vaše následovníky. Vůdcem můžete být jen tehdy, pokud vás bude někdo následovat.

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com