Vyhněte se největším požíračům času

Čas, který zbytečně ztratíte, vás připraví o energii a výhody, které můžete získat v pracovním i soukromém životě. Článek upozorňuje na pět nejčastějších „požíračů“ času.

- Kontrolování e-mailové schránky. Když budete jako první věc hned ráno prohlížet e-maily, odvede vás to od jiné činnosti. Jejich obsah navíc může zesílit váš strach a stres. Začněte proto s e-maily nejdříve hodinu po začátku vašeho dne. Budete jej tak moci lépe zařadit mezi své ostatní priority.

- Neustále zapnutý mobil. Čím častěji budete telefonovat nebo kontrolovat, kdo vám telefonoval, tím více vaší denní práce za vámi zůstane. Zkuste mít mobil zapnutý jen v pečlivě rozvržené době a o víkendech jej nezapínat, abyste si mohli odpočinout.

- Zavalení prací bez plánování. Když budete pracovat bez plánu, za chvíli pocítíte ztrátu kontroly nad svou prací a nastoupí stres. Vymezte si proto každý den chvíli na plánování, jak co nejlépe využít váš čas. Svůj plán si sepište a držte se jej.

- Žádný čas pro cvičení. Cvičení dodává mozku kyslík a pomáhá jasněji a kreativněji uvažovat. Bez cvičení přicházíte vedle inteligence i o energii. Naučte se proto zhluboka dýchat a věnujte se fyzickým aktivitám. Choďte na procházky a pravidelně cvičte, aniž by vás při tom někdo vyrušoval.

- Práce mimo vaši přirozenou energetickou hladinu. Pokud nedokážete využít své energie, když ji máte, ztrácíte kromě energie i čas. Aktivity, které vyžadují největší koncentraci, vykonávejte v době, kdy má vaše tělo nejvíce energie.

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com