Využijte nástupu nového manažera

Jsou dvě věci, které vám mohou na pracovišti přivodit úzkost. Hovory o platu a nástup nového šéfa. Někteří vítají novinky s nadšením, pro druhé je to čas nepříjemných změn a napětí. Přitom nový manažer může být ten, kdo znovu nastartuje vaši kariéru a dá vám nové příležitosti. Proto se hned chopte iniciativy, pokud vás změna šéfa čeká.

Nezapomeňte, že nejdůležitější je první dojem. Dodnes existují dohady o tom, zda si první dojem o člověku vytvoříme za dvě minuty nebo sekundy, každopádně je to velice krátká a důležitá doba. S příchodem nového šéfa můžete začít od začátku. Nyní už nezáleží na tom, jaký vztah jste měli s jeho předchůdcem. Nyní může každý z týmu získat zcela novou pozici.

Zachovejte si neutrální postoj. Nesnažte se vtírat novému šéfovi, ale ani ho nikde s kolegy nepomlouvejte. Pozorujte a vyčkávejte, vyplatí se vám to. Jen se nenápadně hlaste o malé úkoly. Horlivost zatím nechte doma. Chovejte se slušně a poctivě, nemusíte mít odpověď na každou otázku, ale můžete mu nabídnout, že něco zjistíte, že se zeptáte a podobně.

-pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com