Vztah na pracovišti: Co s ním?

Váš šéf je asi tím posledním, od koho byste čekali valentýnský dárek, ale zamyslete se ještě jednou… Romantické vztahy na pracovišti nejsou ničím výjimečným, vzhledem k tomu, kolik času v práci trávíme.

Ředitel britského portálu pro nábor manažerů TheLadders.co.uk Derek Pilcher však upozorňuje, že vztah s nadřízeným nebo kolegou může přinést celou řadu problémů. „Je to kariérní minové pole pro obě strany,“ říká. Zaměstnancům, kteří se domnívají, že našli toho pravého nebo pravou v práci, doporučuje následující kroky.

- Pečlivě přemýšlejte a jednejte pomalu. Dobře zvažte rizika, která váš vztah obnáší.

- Nedivte se, když vás rozdělí. Máte-li vztah s kolegou, buďte připraveni být pružní. Váš nadřízený může rozhodnout o vašem přeřazení do jiného oddělení nebo pobočky. To by vás nemělo překvapit ani urazit. Ve výsledku to může naopak pomoci vaší kariéře i vztahu.

- Buďte profesionální. Většina šéfů bude váš vztah s kolegou tolerovat, dokud nezačne ovlivňovat vaše pracovní výkony. Profesionální není ani líbání v kuchyňce ani házení hrníčků po sobě. Důsledně oddělujte svůj pracovní a osobní život.

- Soustřeďte se na práci. Namísto dělání očí na svého vyvoleného si udržujte soustředění na práci. Nadřízené jistě nepotěšíte, promeškáte-li termíny a nesplníte cíle. Dělejte svou práci stejně, jako jste ji dělali dříve.

- Buďte diskrétní. Neřešte před šéfem osobní záležitosti. Naopak mu ukažte, jak dokážete spolupracovat jako tým. V práci zůstaňte dvěma samostatnými lidmi a rozhodně se vyhněte protekci.

- Nešiřte pomluvy. Významnou část komunikace na pracovišti a posilování týmové spolupráce tvoří sdílení životních zkušeností s kolegy. Probírání sexuálních dovedností vašeho partnera s kolegy však není dobrý nápad.

- Když to nevyjde. Pokud váš vztah s kolegou skončí, vyvarujte se pomluv. Nepoškodilo by to jen pověst vašeho bývalého partnera, ale také tu vaši. Odolejte touze po pomstě a zůstaňte slušní a zdvořilí.

-kk-

Zdroj: Online Recruitment Magazine - britský portál věnovaný náboru zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Online Recruitment Magazine