10 tipů pro distanční vzdělávání

Dálkové studium, ať prostřednictvím dopisování nebo internetu, zvětšilo okruh dostupného vzdělávání studentů a profesionálů. Přesto byste měli důsledně posoudit, zda se hodí právě pro vás. Předtím, než se do dálkového studia pustíte, musíte si být jisti, že nepotřebujete osobní výcvik tváří v tvář lektorovi, zvláště když chcete postrčit svou kariéru. Vhodné distanční vzdělávání má mnoho výhod. Následující tipy vám pomohou získat z něj co nejvíc:
1. Vsaďte čas – kolik času budete potřebovat na dosažení svého cíle? Rozdělte tento čas na jednotky na jeden kurz a buďte připraveni odevzdat 4-15 hodin týdně.
2. Investujte do vybavení – ušetříte si čas a trápení, pokud máte alespoň minimum technických požadavků pro kurz. Máte adekvátně rychlý modem, fax, telefon s možností hands-free atd.?
3. Zabraňte vyrušování – výhody studia z domova se snadno mohou změnit v nevýhody. Najděte si klidné místo a rodině stanovte pravidla. Žádné vyrušování.
4. Zůstaňte důslední – dodržujte pravidelný denní rozvrh, návyky jsou hybnou silou. Stanovte si pravidelné místo, kde se budete učit.
5. Zůstaňte informovaní – často kontrolujte personál, rozvrhy, zápisky, vzkazy, diskuze, internetové stránky a ostatní studenty.
6. Stanovte si týdenní cíl – je snadné sklouznout dozadu, když necháte týdny uběhnout bez praktického výsledku. Nestresujte se netknutou horou práce a hrozícími termíny. Stanovte si zvládnutelné množství na pravidelné období.
7. Poznejte webové stránky – připojujte se často, naučte se v nich rychle orientovat.
8. Zjistěte, jak se učíte – jste sova nebo skřivan, preferujete diskuzní skupiny, čtení o samotě nebo psanou zprávu? Přizpůsobte distanční vzdělávání svému učebnímu stylu.
9. Dodržujte etiketu – chovejte se, jak byste se chovali tváří v tvář, zůstaňte profesionální.
10. Zapojte se – buďte aktivní, ptejte se, odpovídejte, obohatí to vaše zkušenosti.
-ba-
Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com